Metro Ethernet Nedir?

Daha çok aralarında uzak mesafeler bulunan cihazlara, merkezlere sahip kurumlar tarafından tercih edilen, ADSL ve VDSL'e göre daha fazla download/upload bandı sağlayan ve özel olarak tahsis edilmiş fiber optik hat ile tasarlanmış bir metropolitan bilgisayar ağıdır.

Avantajlar

1) İletişim son kullanıcıların kullandığı kablo hattı yerine, ilgili kurum için tahsis edilen fiber optik kablolar üzerinden gerçekleşeceğinden, veri aktarım ve alım hızları sadece bu ağ içinde bağımlıdır ve haberleşme hızı 10 Gbps'ye kadar çıkabilmektedir. Yani, diğer kullanıcıların yaşayabileceği bazı problemler (örneğin yavaşlama, kesinti, siber saldırılar) bu ağı etkilemeyecektir.

2) Özel olarak oluşturulan bir ağ olduğundan, oluşabilecek sorunlarda doğrudan teknik destek alınabilir.

3) Simetrik bağlantı sayesinde iletişim anında Internet hattı sebebiyle darboğaz durumu oluşmaz. Simetrik bağlantı özelliği, fiber optik kablolar vasıtasıyla veri indirme ve yükleme hızlarının eşit seviyede olduğunu ifade etmektedir.

4) Kurum içi farklı merkezler arasındaki iletişim, Internet yerine bu ağ üzerinden yapılacağından, tıpkı yerel alan ağı kadar güvenlik sağlanabilmektedir.



KAYNAKÇA
1) https://shiftdelete.net/metro-ethernet-nedir
2) http://www.sistemvenetworkmuhendisi.com/185-2/

Yorumlar