Bir Ev Ağı Örneği - Otomatik Alış-Veriş Talimatı

Ev ağı, ev içerisindeki bilgisayar özelliği olan cihazların birbirleriyle veri alış-verişinde bulunması ile belirli bir amaca hizmet etmek üzere tasarımlanmış, uygulanma alanı olarak dar bir modeldir.



Bu yazı kapsamında, alış-veriş faaliyetinin son kullanıcı üzerinde oluşturduğu kaynak tüketimini (zaman) azaltmak ve memnuniyeti arttırmak için bir ev ağı modeli oluşturulmuştur.

Model gereğince, ev içerisinde tüketilme periyodu kısa olan ürünler (Örneğin 20L su, ekmek, kruvaze konyak) tartı üzerine konulmuştur. Her tartı kendi sıra numarasına ve üzerine konulan cismin tam dolu ve boş ağırlık bilgisine sahiptir. Tartı sistemi
=(100*(Şu anki ağırlık - Boş ağırlık))/(Dolu ağırık - Boş ağırlık)
formulü ile, ürünün doluluk yüzdesini tutar. İlgili tartı sistem(ler)i, bir akıllı telefon uygulaması sayesinde Wi-Fi yada Bluetooth üzerinden merkezi kontrol edilebilir şeklindedir ve doluluk yüzdesi uygulama üzerinden görülebilmektedir. Kullanıcı, ürünlerin doluluk yüzdelerine bakarak ne kadar kaynağının olduğunu görüp manuel veya otomatik olarak sipariş talimatı verebilir.

Yorumlar